Zelfhulpboeken

Jij bent de PlaceboJij bent de Placebo. Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten - zonder medicatie of operatie?
De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven, en vertelt de verhalen van mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een voodoo-vloek of van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte.
Ook stelt hij de vraag of het mogelijk is om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven?
Hij bespreekt wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan-weergaven in kleur) van bijzondere genezingen tijdens zijn workshops waarin deelnemers zijn model van persoonlijke transformatie leren op basis van praktische toepassingen van het 'placebo-effect'. Het boek eindigt met een geleide meditatie om de overtuigingen en percepties te veranderen die je beperken - de eerste stap in genezing.
Jij bent de placebo combineert de nieuwste research in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica om de werking van het placebo-effect te ontsluieren ... en laat zien hoe het schijnbaar onmogelijke, mogelijk kan worden.
 
 
Overstijg jezelfOverstijg jezelf. De nederlandse vertaling van 'Breaking the Habit of Being Yourself'. Een praktische doe-het-zelfgids die de lezer op een eenvoudige en begrijpelijke manier een werkmodel voor persoonlijke verandering biedt. De auteur, biochemicus en gespecialiseerd in hersenwetenschap, tevens als wetenschapper gekoppeld aan het project ‘What the bleep do we know?’, schreef dit boek als vervolg op ‘Evolve your brain’.
Het boek begint met een kennismaking met kwantumfysica om zo vertrouwd te raken met het idee dat de subjectieve geest invloed heeft op de objectieve wereld. Vervolgens wordt uiteengezet wat er nodig is om te veranderen, namelijk het overwinnen van omgeving, lichaam en tijd.
Op een heldere en illustratieve manier wordt uitgelegd hoe ons brein is gevormd door onze ervaringen, ingeprente gedragingen, gedachten en emoties, waardoor wij steeds weer op een voor ons vertrouwde manier reageren. De auteur concludeert dat we, door meditatie, in het besturingssysteem van het onderbewustzijn kunnen doordringen, om blijvende positieve veranderingen aan te brengen.
In het laatste deel wordt een stapsgewijs meditatieproces uiteengezet. Een vooruitstrevend en toegankelijk boek voor persoonlijke groei. Het weet een brug te slaan tussen wetenschap en praktische toepasbaarheid.
 
 
Becoming SupernaturalBecoming Supernatural. What would it mean to become supernatural? What if you could tune in to frequencies beyond our material world... change your brain chemistry to access transcendent levels of awareness... create a new future... and transform your very biology to enable profound healing? This is what Dr. Joe Dispenza offers in this revolutionary book: a body of knowledge and a set of tools that allow ordinary people-people just like you-to reach extraordinary states of being. Dr. Joe, author of the New York Times bestseller You Are the Placebo as well as Breaking the Habit of Being Yourself and Evolve Your Brain, draws on up-to-the-minute research in neuroscience, epigenetics, and quantum physics to show how this kind of transformation takes place and what it can mean for our lives.
In these pages, you'll explore: - How to free yourself from the past by reconditioning your body to a new mind - How changing your frequency allows you to create reality in the generous present moment - The secret science of the pineal gland and its role in accessing mystical realms of reality - How to shift your awareness beyond the limited, predictable material world and move into the quantum field of infinite possibilities - And much more Using tools and practices ranging from state-of-the-art brain imaging to exercises such as a walking meditation, Dr. Joe offers nothing less than a program for stepping outside our physical reality and into a new world. This is who we really are, he writes, and this is the future I'm creating-one in which each and every one of us becomes supernatural.
 
Bij de boeken van Joe Dispenza zijn ook speciaal hiervoor geproduceerde geleide meditaties beschikbaar.
 
 
The Law of AttractionThe Law of Attraction. From the New York Times best-selling authors of Ask and It Is Given and The Amazing Power of Deliberate Intent. This book presents the powerful basics of the original Teachings of Abraham. Within these pages, you'll see how all things, wanted and unwanted, are brought to you by this most powerful Law of the Universe: the Law of Attraction (that which is like unto itself, is drawn). You've most likely heard the sayings Like attracts like, Birds of a feather flock together, or It is done unto you as you believe (a belief is only a thought you keep thinking); and although the Law of Attraction has been alluded to by some of the greatest teachers in history, it has never before been explained in as clear and practical terms as in this latest book by best-selling authors Esther and Jerry Hicks. Here, you'll learn about the omnipresent Laws that govern this Universe and how to make them work to your advantage. The knowledge that you'll absorb from reading this book will take all the guesswork out of daily living. You'll finally understand just about everything that's happening in your own life, as well as the lives of those you're interacting with. This book will help you joyously be, do, or have anything that you desire!
 
 
De Helende ReisDe Helende Reis. Brandon Bays heeft samengewerkt met grote meesters als Deepak Chopra en Wayne Dyer. In 1992 werd ze ernstig ziek en de diagnose stimuleerde haar om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Zeven weken later was ze genezen: zonder medicijnen, zonder operatie. Maar het verhaal van Brandon houdt daar niet op. In de jaren na haar genezing zocht ze een methode waarin haar ervaring zodanig verwerkt was, dat daarmee ook andere mensen een helende reis kunnen maken. Sindsdien heeft ze duizenden mensen kunnen helpen zichzelf te bevrijden van levenslange klachten en emotionele blokkades. In dit boek geeft ze alle informatie die nodig is voor een helende reis.
 
 
De Helende Reis voor KinderenDe Helende Reis voor Kinderen. De helende reis voor kinderen is een inspirerend boek voor ouders en iedereen die zorg draagt voor kinderen. Het biedt praktische handvatten om kinderen te helpen hun schitterend potentieel, hun innerlijke wijsheid en natuurlijke vaardigheden tot volledige bloei te brengen. Met simpele en doeltreffende technieken kunt u kinderen helpen positiever te worden en emotionele blokkades en andere remmingen te laten verdwijnen. De kinderen zelf vertellen dat het kan, en hoe!
 
 
Genezen door EnergieGenezen door Energie. Met Genezing door energie presenteert dr. William Bengston verbazingwekkend bewijs dat ons uitdaagt ons vermogen om te genezen in een totaal ander licht te zien. Puttend uit zijn wetenschappelijke onderzoek, ongelooflijke resultaten (mensen en dieren die volledig genazen van kanker) en hoofdbrekende vragen nodigt Bengston ons uit hem te volgen langs zijn vijfendertigjarige onderzoek in het mysterie van genezing door energie alsmede een techniek te ontdekken die je genezende vermogens kan activeren. Dit uitdagende boek, gedeeltelijk gedenkschrift en gedeeltelijk onderricht behandelt o.a.:
* Bengstons paradigma-verschuivende resultaten van zijn experimenten en waarom sommige geneeskundigen deze moeilijk kunnen accepteren
* Beelden-cirkelen, de unieke 'hands-on healing' techniek voor een energetische behandeling
Dr. Prof. William Bengston is professor in de sociologie aan het St. Joseph’s College in New York. Toen hij begin twintig was, ontving hij een behandeling met handoplegging die een einde aan zijn chronische rugpijn maakte. Zichzelf scepticus noemend begon hij een onderzoek dat vijfendertig jaar zou duren en dat hem tot een van de voornaamste onderzoekers heeft gemaakt in het blootleggen van de principes achter geneeskunde door energie.
 
 
Thyroid HealingThyroid Healing. Het derde boek van Anthony William behandelt de schildklier.
Als je met een chronisch gezondheidsprobleem worstelt, ben je niet de enige. Je bent dan een van de miljoenen mensen die met de mysterieuze symptomen wordt geconfronteerd die de medische gemeenschap met schildklierziekte associeert. Net zoals zoveel andere mensen ben jij op zoek naar de grotere waarheid over de schildklier.
We wachten al meer dan honderd jaar op echte inzichten van artsen in schildklierproblemen, maar die zijn er nog niet. Zelfs de meest recente meningen van experts wijzen er nog niet op dat men grip heeft op wat er echt achter je klachten ligt. De ziekte van Hashimoto is niet een ziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt. Er komt meer bij schildklierkanker kijken dan ons wordt verteld. Je verkeert niet in een hopeloze positie als je geen schildklier meer hebt. De schuld van een schildklierziekte moet niet bij je genen worden gelegd.
De huidige schildklierdiagnosen verklaren niet waarom jij al jaren last hebt van mysterieuze symptomen. De betekenis van schildklierziekten, die tegenwoordig zo wijdverspreid zijn, is vele malen groter dan tot op heden is ontdekt. De informatie in dit boek is uniek. Het is tijd dat je zelf de regie in handen neemt en een echte schildklierdeskundige wordt. Ontdek de werkelijke oorzaken en de weg naar genezing van tientallen symptomen en aandoeningen.
Een groot deel van de informatie die Anthony deelt verschilt enorm van de gangbare medische kennis, dus verwacht niet dat je in dit boek allerlei feiten tegenkomt die je allang hebt gelezen of gehoord. Je krijgt een aantal krachtige hulpmiddelen aangereikt voor het genezen van je even-tuele ziekte en voor het veilig en gezond houden van jezelf en de mensen van wie je houdt.
 
 
EFT KlopacupressuurEFT Klopacupressuur geschreven door Robert en Gabriele Rother.
Vrij van ballast met EFT of Emotional Freedom Techniques®
Wilt u voortaan door het leven gaan met minder stress en zorgen? Wilt u van uw allergieën en angsten af of gewoon meer levensvreugde krijgen? Dan is EFT (Emotional Freedom Techniques) of 'klopacupressuur' precies wat u zoekt!
Deze techniek, waarbij bepaalde acupunctuurpunten in het gezicht en op het lichaam ritmisch worden beklopt terwijl u het te behandelen probleem formuleert, is eenvoudig aan te leren.
- Problemen, angsten en pijn kunt u met klopacupressuur binnen de kortste keren systematisch oplossen.
- Aan de hand van de voorbeelden in dit boek leert u hoe u belastende situaties de baas kunt worden en onbewuste weerstand kunt overwinnen.
- U leert een eenvoudige, efficiënte zelfhulpmethode, die verrassend snel werkt, ook daar waar andere therapieën niet verder komen.
EFT is ontwikkeld door Gary Craig. Op zijn website vind u ook alle benodigde informatie. Zijn Engelstalige "Gold Standard EFT Tutorial" vind u hier. Klik daarbij op de verschillende hoofdstukken die links op de pagina worden weergegeven.
 
 
Herstellen van narcistische mishandeling - werkboekHerstellen van narcistische mishandeling - werkboek. Wanneer je een intensieve relatie hebt (gehad) met iemand met een persoonlijkheidsstoornis als narcisme of psychopathie, dan heeft dit vaak ernstige gevolgen. Door narcistische mishandeling raak je vervreemd van jezelf. Maar je Zelf is er nog wel. Ergens, diep verborgen. Met dit werkboek kun je de verbinding met jezelf herstellen. Narcistische mishandeling is vaak "sneaky" en onderhuids. Het is niet helemaal duidelijk wat ze precies doen, maar je voelt het effect. In dit werkboek ontleed ik niet alleen wat ze doen en waarom, maar ik vertel je ook heel concreet hoe je je hiertegen kunt wapenen. Door middel van de opdrachten werk jij aan je herstel.
 
 
De Helende Reis voor KinderenJe leven in eigen hand - Verder na narcistische mishandeling. Dit boek is een vervolg op het werkboek Herstellen van narcistische mishandeling. In dit tweede boek van Iris Koops worden de onderwerpen uit het werkboek uitgediept en worden er nieuwe onderwerpen behandeld. Iris biedt een theoretisch kader en duidelijke inzichten en adviezen vanuit de praktijk. Daarnaast bevat dit nieuwe boek verschillende bijdragen van professionals, als ook tientallen ervaringsverhalen van slachtoffers die hun weg naar herstel hebben gevonden.
 
Iris Koops is de oprichter en drijvende kracht achter Het Verdwenen Zelf en schrijver van het werkboek Herstellen van narcistische mishandeling en Je leven in eigen hand. Als ervaringsdeskundige besloot zij in 2013 Het Verdwenen Zelf op te richten voor slachtoffers van narcistische mishandeling. Inmiddels is Het Verdwenen Zelf uitgegroeid tot een organisatie met een uitgebreid aanbod voor zowel slachtoffers als professionals. Ook is er een netwerk aan verbonden van gespecialiseerde coaches en therapeuten. Haar boeken zijn te koop op de website van het 'verdwenenzelf'.
 
 
Op weg naar herstelOp weg naar herstel. Psychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beïnvloeden Omdat de auteurs in hun dagelijkse omgang met opgegeven patiënten merkten, dat "de wil om te leven" een krachtige invloed op het verloop van de ziekte leek te hebben, werkten zij een methode uit, waarbij de patiënten vooral gemotiveerd werden om te willen leven.
De kern van de methode berust op visualisatie- en ontspanningstechnieken. Wat op deze manier bereikt kan worden is niet alleen een verlenging van de levensduur of in sommige gevallen herstel, maar bovenal een verbetering van de kwaliteit van het leven gedurende de ziekteperiode. Dat daardoor een meer leefbare sfeer ontstaat in de familie is een niet te verwaarlozen gevolg.
 
 
De kracht die in je schuiltDe kracht die in je schuilt. O.Carl Simonton over het vervolg op "Op weg naar herstel": 'Toen ik in 1978 als co-auteur meewerkte aan 'Op weg naar herstel' wist ik dat de technieken die ik gebruikte, werkten. Sindsdien heeft de medische wetenschap veel meer duidelijk gemaakt over hoe en waarom ze werken. Ik merkte dat de krachtigste benadering van kanker uitgaat van lichamelijke, geestelijke en spirituele processen die systematisch de problemen rond ziekten blootleggen en op methodische wijze veranderingen teweegbrengen die naar gezondheid leiden.
Ik heb een aantal opmerkelijke patiënten ontmoet, zoals Reid Henson. We gaan mee op Reids reis van een terminale diagnose naar gezondheid. Zijn benadering kan voor mensen met kanker of andere ernstige ziekten een stimulans zijn om op hun eigen persoonlijke manier toe te werken naar verbetering of genezing.
 
Daar waar Simonton het antwoord op de belangrijke "Ja, maar hoe doe ik dat precies?" vragen schuldig blijft, geven Joe Dispenza, Brandon Bays en William Bengston, als ervaringsdeskundigen, in hun boeken daar wel concreet antwoord op.
 
 
Completion ProcessCompletion Process. Few of us have lived through the kind of suffering Teal Swan endured: 13 years of ritual abuse at the hands of a cult. But all of us have been fractured by trauma in one way or another. Your wounds may be visible as bodily scars; or they may show up in the form of anxiety, depression, or PTSD; or you may simply be struggling in your life for reasons you don't simply understand.
The good news is that you can heal your wounds. The Completion Process invites you on a profound journey of self-exploration and self-restoration to reclaim the lost parts of you and return to a joyous life, no longer inhibited by the past or terrified of the future.
Drawing on her wide range of extrasensory abilities, including clairvoyance, clairsentience, and clairaudience, Teal offers a revolutionary 18-step process for healing any past hurt or present problem. Learn how to: Create a haven in your mind where it's safe to re-enter a difficult memory - Validate painful emotions - Let your feelings shift naturally toward relief - Close the memory of trauma and begin a "new life".
This is not only healing work; it's also the work of enlightenment. It will leave you with a stronger sense of value and hope in the world, and the assurance that life can be good again.