Simonton's boeken

Op weg naar herstelPsychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beïnvloeden Omdat de auteurs in hun dagelijkse omgang met opgegeven patiënten merkten, dat "de wil om te leven" een krachtige invloed op het verloop van de ziekte leek te hebben, werkten zij een methode uit, waarbij de patiënten vooral gemotiveerd werden om te willen leven.
De kern van de methode berust op visualisatie- en ontspanningstechnieken. Wat op deze manier bereikt kan worden is niet alleen een verlenging van de levensduur of in sommige gevallen herstel, maar bovenal een verbetering van de kwaliteit van het leven gedurende de ziekteperiode. Dat daardoor een meer leefbare sfeer ontstaat in de familie is een niet te verwaarlozen gevolg.
 
 
De kracht die in je schuiltO.Carl Simonton over het vervolg op "Op weg naar herstel": 'Toen ik in 1978 als co-auteur meewerkte aan 'Op weg naar herstel' wist ik dat de technieken die ik gebruikte, werkten. Sindsdien heeft de medische wetenschap veel meer duidelijk gemaakt over hoe en waarom ze werken. Ik merkte dat de krachtigste benadering van kanker uitgaat van lichamelijke, geestelijke en spirituele processen die systematisch de problemen rond ziekten blootleggen en op methodische wijze veranderingen teweegbrengen die naar gezondheid leiden.
Ik heb een aantal opmerkelijke patiënten ontmoet, zoals Reid Henson. We gaan mee op Reids reis van een terminale diagnose naar gezondheid. Zijn benadering kan voor mensen met kanker of andere ernstige ziekten een stimulans zijn om op hun eigen persoonlijke manier toe te werken naar verbetering of genezing.
 
 
Bent u geïnteresseerd in dit zelfhulpprogramma icm mijn support-sessies, dan kunt u deze boeken bij mij in bruikleen krijgen.
 
Een ander interessant boek dat hier goed bij aansluit is onderstaand boek geschreven door Dr. Joe Dispenza. Zeker een aanrader voor hen die de werking van het placebo effect cognitief willen begrijpen en waarin u ook over gedocumenteerde casussen kunt lezen. 
 
Jij bent de PlaceboIs het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten - zonder medicatie of operatie?
De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven, en vertelt de verhalen van mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een voodoo-vloek of van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte.
Ook stelt hij de vraag of het mogelijk is om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven?
Hij bespreekt wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan-weergaven in kleur) van bijzondere genezingen tijdens zijn workshops waarin deelnemers zijn model van persoonlijke transformatie leren op basis van praktische toepassingen van het 'placebo-effect'. Het boek eindigt met een geleide meditatie om de overtuigingen en percepties te veranderen die je beperken - de eerste stap in genezing.
Jij bent de placebo combineert de nieuwste research in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica om de werking van het placebo-effect te ontsluieren ... en laat zien hoe het schijnbaar onmogelijke, mogelijk kan worden.