Simonton's boeken

Op weg naar herstelPsychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beïnvloeden Omdat de auteurs in hun dagelijkse omgang met opgegeven patiënten merkten, dat "de wil om te leven" een krachtige invloed op het verloop van de ziekte leek te hebben, werkten zij een methode uit, waarbij de patiënten vooral gemotiveerd werden om te willen leven.
De kern van de methode berust op visualisatie- en ontspanningstechnieken. Wat op deze manier bereikt kan worden is niet alleen een verlenging van de levensduur of in sommige gevallen herstel, maar bovenal een verbetering van de kwaliteit van het leven gedurende de ziekteperiode. Dat daardoor een meer leefbare sfeer ontstaat in de familie is een niet te verwaarlozen gevolg.
 
 
De kracht die in je schuiltO.Carl Simonton over het vervolg op "Op weg naar herstel": 'Toen ik in 1978 als co-auteur meewerkte aan 'Op weg naar herstel' wist ik dat de technieken die ik gebruikte, werkten. Sindsdien heeft de medische wetenschap veel meer duidelijk gemaakt over hoe en waarom ze werken. Ik merkte dat de krachtigste benadering van kanker uitgaat van lichamelijke, geestelijke en spirituele processen die systematisch de problemen rond ziekten blootleggen en op methodische wijze veranderingen teweegbrengen die naar gezondheid leiden.
Ik heb een aantal opmerkelijke patiënten ontmoet, zoals Reid Henson. We gaan mee op Reids reis van een terminale diagnose naar gezondheid. Zijn benadering kan voor mensen met kanker of andere ernstige ziekten een stimulans zijn om op hun eigen persoonlijke manier toe te werken naar verbetering of genezing.
 
 
Bent u geïnteresseerd in dit zelfhulpprogramma icm mijn support-sessies, dan kunt u deze boeken bij mij in bruikleen krijgen.